När var den elektroniska cigaretten uppfunnit?

Omkring 1950 började samhället inse att ett ökande antal människor utvecklade hälsoproblem på grund av rökning tobak cigaretter. 1963 presenterade den amerikanska Herbert A. Gilbert den första prototypen av den elektroniska cigaretten. Det verkliga ursprunget till enheten som vi känner till det idag går dock tillbaka till 2003, när den kinesiska apotekaren Hon Lik utvecklade den första kommersiella Vape produkten som använde en ultraljudsteknik, motiverad av sin fars död, en storrökare, till lungcancer.

Utveckling och distribution av den elektroniska cigaretten
Hon Lik ansökte om sitt första patent på den elektroniska cigaretten, introducerad på den kinesiska marknaden hos Holdings, Golden Dragon och därefter med företagsnamnet till Ruyan, för att bättre matcha företagets namn till produkten (“Ruyan “betyder bokstavligen”nästan som Vape rök”). Ruyan fortsatte utvecklingen och distributionen av den elektroniska cigaretten tills den blev en av de största tillverkarna i världen. På samma sätt, även till Dr. Sam Han (Cixi E-CIG-teknik) tillskrivs ett antal uppfinningar relaterade till elektronisk cigarettteknik, som omfattar fyra patent i USA och två i Kina. Efter distributionen av Ruyan och Cixi e-CIG elektroniska cigaretter i Asien började produkterna säljas i betydande mängder även på Internet.

I Europa blev produkten populär först i Storbritannien tack vare Greg Carson, den första som ” westernize “den elektroniska cigaretten”Electro Fag”.